18 Ocak 2012 Çarşamba

Bu defa öneri değil tavsiye: ALCATRAZ


Önceden sizden yabancı dizi önerisi istemiştim ama şimdi benim size bir önerim var. Taptaze bir dizi olan Alcatraz a hayran kaldım. Konusu,oyuncuları ile harika, bambaşka bir dizi olmuş. Bundan sonra kesinlikle izleyeceğim dizilerden biri. Şu an 2 bölümü yayında. Konusu aşağıda. İlginizi çekerse-ki çekmese bile bence izlemelisiniz.Harika!

Diziyi izledikten sonra Alcatraz adasını da araştırdım. San Francisco Körfezinde bulunan hapishane 29 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 1962 yılında kapatılmış. Bu süre içinde 34 mahkûm 14 ayrı kaçma girişiminde bulunmuş. 23'ü yakalanmış, ikisi boğularak, 8 hükümlü öldürülmüş, yakalanamayan sadece 5 kişi kalmış. Onlara da ne olduğu hiç bir zaman ortaya çıkmamış. Hapishane şu an yılda 750 bin kişinin ziyaret ettiği bir müze olarak kullanıyormuş.



Konusu : Tüm zamanların adı kötüye çıkmış meşhur hapishanesi Alcatraz ile ilgili gizemli ve sırlarla dolu olayların anlatılacağı dizide San Francisco polis departmanında görevli dedektif Rebecca Madsen (Sarah Jones) incelediği bir cinayet davasında ilginç sonuçlara yol açacak bir parmak izine rastlar. Araştırmaları sonucunda bu parmak izinin  50 yıl önce ölmüş olması gereken eski bir Alcatraz mahkumu Jack Sylvane'ye (Jeffrey Pierce) ait olduğu sonucuna ulaşır. Edindiği bilgiler Madsen'ın olayın üstüne gitmesine neden olur. Ancak bu durumun farkına varan hükümet ajanı Emerson Houser (Sam Neill) ortaya çıkarak Madsen'ın bu olayla ilgili araştırmalarını engellemeye, sabote etmeye çalışır. Ancak bu durum Madsen'ı olayla ilgili daha da kamçılar ve araştırmalarına hız verir.

Alcatraz hakkında geniş bilgiye sahip ve çizgi roman hayranı Dr.Diego Soto'ya (Jorge Garcia) ulaşan Madsen onunla işbirliği yapmaya başlar. Jack Sylvane'ye ulaşan ikili Sylvane'ın sadece canlı olduğunu görmekle kalmaz, Alcatraz günlerinden bu yana hiç yaşlanmamış olduğunu da görürler. Mecburen hükümet ajanı Hauser ve asistanı Lucy Banerjee ile birlikte çalışmaya başlayan ikili üzeri örtülen bazı gerçekleri açığa çıkarmaya başlar.. 50 yıl önce ortadan kaybolan mahkum ve gardiyanların bugün yeniden belirlemeye başlaması, Hauser'ın sakladığı bilgiler ve karşılarındaki büyük gizem..

3 yorum:

  1. Canim supersin ne zamandir bi diziye baslicam karar veremiyordum enson game of thrones u izliyrdum oda yeni bolumler icin ara verdi .bende onu sana tavsiye ederim.en yakin zamanda baslicam cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. İzleyelim, öğrenelim :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bende ilk bölümünü seyrettim ve gerçekten çok güzel,beğendim. Zaten bir dizi sizde sonuna kadar merak uyandırabiliyorsa, o dizi izlenir.

    YanıtlaSil