16 Mart 2016 Çarşamba

Nereden Nereye?

Türkiye’de optik pazarına 2007 yılının sonunda giren Hollanda çıkışlı global optik perakende devi HAL Holding’in 2008 yılında ilk Atasun Optik mağazasını açmasıyla, Türkiye’de optik pazara; yeni, farklı düşünebilen özellikle tüketiciyi önem listesinin en başına koyarak bu sayede müşteri lehine önemli değişimleri beraberinde getiren bir mağazacılık anlayışı başlamış oldu. 2007 yılında HAL Optik Perakende Tic. A.Ş. İstanbul’da kuruldu ve Türkiye’nin en köklü optik markalarından biri olan Fahri Kuz Optik’in hisselerinin %60’ını satın alarak elde ettiği veriler ve mağazalarında yaptığı tüketici araştırmaları sonucunda, Türkiye’de optik perakende alanında gösterilen faaliyetlerin tamamı Atasun Optik markası ile devam ettirme kararı alındı ve kurum, ismini Atasun Optik Perakende Ticaret A.Ş. olarak değiştirerek, ilk Atasun Optik mağazasını açtı.

2009 yılında satın aldığı Ozan Optik’i, Atasun Optik mağazalarına çevirdi. Türkiye’de optik mağazacılığında ilk açıkhava reklam kampanyasını gerçekleştirdi. 2010 yılına gelindiğinde Fahri Kuz’un hisselerinin tamamı Atasun Optik’e devroldu. “Hem uzman hem ekonomik” konumlandırmasını başarıyla kullanmaya başladı. Müşteri memnuniyetini sürekli geliştirdikleri ürün deneyimi sayesinde her zaman en üst seviyede tutabilmeyi amaçlayan anlayışları ile bugün Türkiye’de 100’den fazla mağazada 1 milyondan fazla müşteriye hizmet veren kurum, 2011 yılına gelindiğinde ise Türkiye’de optik perakende sektöründe ilk defa bir TV reklam kampanyası başladı. Bu esnada kurum reklamcılık anlayışının yanında personellerine sağladığı eğitimlerle müşteri odaklılık blincini oturtmaya kararlılıkla sürdürdü. 50. Atasun Optik mağazası açıldı.

2012 yılına gelindiğinde ülkenin en büyük optik mağazalarından biri olarak İstanbul’da tarihi İstiklal Caddesi’nde açıldı. İzmir’de ilk iki Atasun Optik mağazası, 60. Atasun Optik mağazası açıldı. 2013 yılında Atasun Optik müşterilerinin görüşlerine yer verilen yeni TV reklam kampanyası başladı. Atasun Optik müşterilerine uzman hizmeti, kaliteli ürünlerle sunduğunu artık kitlelere duyurmaya, adından daha da söz ettirmeye başladı. 2015 yılında da en iyi görüş kalitesini herkese ulaştırmak için mağaza sayısını artıran Atasun Optik, en çok tercih edilen optik perakende markası olmak için yatırımlarına bugün hala devam ederek, kaliteli hizmet anlayışı ve güler yüzlü personel konusundan ödün vermeden yolunda ilerlemekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder