30 Ocak 2013 Çarşamba

Yerine Göre Bluz Tercihleri

Bluz modelleri kullanım alanına göre son derece çeşitlilik gösteren bir moda alanıdır. Ofis, günlük kullanım, gece kullanımı gibi alanlara ayrılır. Bu konuda renk seçimi de son derece önemli olup bluz modelleri üzerindeki en ufak detaylar bile görünümü tümüyle değiştirebilmektedir.

Şifon bluz modelleri daha çok ofis kullanımına uygun olup aynı zamanda ciddi davetler için de tercih edilebilirler. Üzerine şık bir bayan ceket giyerek tamamlanabilecek olan şifon modeller altına bir boru paça pantolon ve topuklu ayakkabılar tercih edildiği takdirde ofis kullanımı için birebir hale gelirler. Örneğin sezonun moda renklerinden olan toz pembesi bir şifon bluz, siyah bir ceket ve koyu ya da açık gri bir pantolonla tamamlanabilir. Altına da siyah topuklu ayakkabı giydiğiniz takdirde çalıştığınız yerin en dikkat çeken, en şık kadınlarından birisi haline gelmeniz çok yüksek bir ihtimal. Eğer şifon bluzunuzu ciddi bir davet için kullanmayı istiyorsanız, bu bluzların altına giyilen yüksek bel, dar etekler son derece uyumlu bir görünüm sergilemektedir. Yine siyah topuklu bir ayakkabı ve ceketle tamamlanabilecek olan bu görüntü bakışları size yöneltecek. Gecenin ciddi çizgisine uyumlu olması için saçlarınızı şık bir topuz yapabilirsiniz.
Dekolteli bluz modelleri ise daha çok arkadaşlarla eğlenmeye çıkılırken giyilmesi uygun olan modellerdir. Genel olarak tek omuz dekoltesi ya da sırt dekoltesi gibi detaylara sahip olan bu modeller mini bir eteğin üzerine ya da siyah deri bir pantolonla tercih edilebilir. Açık bırakacağınız saçlarınız hafif dalgalı ya da düz bir modelde olursa gecenin öne çıkanlarından olmamanız çok zor. Makyaj olarak gözleri ön plana çıkartan, koyu renk ağırlıklı bir makyaj ve koyu kırmızı tonlarında rujlar seçmenizi öneriyoruz. Ayakkabı terciğiniz ise kesinlikle topuklu ayakkabılardan yana olmalı. Eğer etek giyiyorsanız topuklu uzun çizmeler size çekici bir görüntü kazandırırken pantolon giydiğinizde ise en fazla bilek üzerine kadar uzayan ayakkabı modelleri görünümünüzü uyumlu bir şekilde tamamlar.


1 yorum: