7 Mayıs 2016 Cumartesi

Eyvah, Düğün Var!

Hayatınızda sadece bir kez olmasını istediğiniz ve “en mutlu gün” olarak adlandırdığınız düğününüz için elbette ki rüya gibi mekânların hayalini kurarsınız. Her şey dört dörtlük olsun istersiniz. Basit bir mahalle arasında evlenmeyi değil; yıllar sonra bile herkesin aklında düğününüzün muhteşem olduğu kalsın istersiniz.
 
Özellikle yaz aylarında neredeyse düğün için mekân bulmanın imkânsız olduğu bir gerçektir. Peki, ne yapacağız? Evlenmek için en güzel mevsim olan yaz aylarının geçmesini ve sadece aylar, yıllar önceden yer ayırtan kişilerin düğünlerine mi gideceğiz? Hayır! Evlenmek istediğiniz tarihi değiştirmenize gerek yok! İstanbul’da yaşıyorsanız, düğününüz için çok farklı yerlere bakabilirsiniz. Örneğin; Kadıköy, Beyoğlu, Ortaköy, Bebek gibi biraz daha lüks mekânların yanında, Kanlıca gibi biraz daha mütevazı yerler değerlendirilebilir.

Sahil ve kır düğünleri günümüzde en popüler düğün konseptleri olarak belirlenmiş durumda olsa da, düğün salonları büyük bir kesim için hala vazgeçilmez. Özellikle kalabalık bir düğün planlanmışsa, kesinlikle düğün salonu tercih edilir. Fakat seçtiğiniz düğün salonu herhangi bir düğün salonu olmamalı. Bu özel gününüz aksiliklerle değil, tatlı sürprizlerle son bulmalıdır.

Birçok düğün salonu, konseptinde organizasyon şirketleri ile de anlaştığı için; eskiden kalma, sandalyelere turuncu fiyonklar bağlama ya da kuru pasta limonata gibi gelenekler de tarihe gömülmüş oldu. Artık kuru pasta, limonatanın yerini; özel yemeklerin sunulduğu, daha lezzetli tatlıların ve içeceklerin ikram edildiği yeni konseptler aldı.

Elele dergisi bu konseptlerin uygulandığı düğün mekânları için birkaç örnek sunarak, anlattıklarımın faydalı ve somut olmasını sağlayor.

Haliç Kongre Merkezi, Conrad İstanbul, 360 East Moda, Shangri-La Bosphorus, Sheraton İstanbul Ataköy ve Pera Palace Hotel Jumeirah sizlere rüya gibi bir düğün için elinden gelen hizmeti sunacaktır. İstanbul’un dört bir yanında verdiğim bu özel mekân örnekleri dışında elbette ki pek çok mütevazı düğün salonu ya da düğününüzü yaptırabileceğiniz oteller bulunmaktadır.

Bahsettiğim mekânların genel olarak 5000 ve daha fazla kapasiteli oluşu dışında, verdiği pek çok hizmetle de memnun kalacağınızın garantisi en başında veriliyor. Ayrıca sanıldığı gibi bu güzel mekânların ücretleri öyle çokta fazla değil.

Herkesin rüyalarındaki düğünün gerçek olması dileğimle, hoşça kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder