16 Mayıs 2016 Pazartesi

Bahara Özel Ceket Modelleri ve İpuçları

Ceket kelimesinin kökeninin Fransızca’ya dayandığını ve anlamının “Avrupai cepken” olduğunu biliyor muydunuz? Çok eski zamanlara dayanan tarihinde “jakuette” olarak kullanılan kelime, zamana ve dile göre farklılıklar göstermiş, Türkçe’ye “ceket” olarak girmiş. Ceketin evrim geçirerek günümüze kadar uzanması elbette tesadüf değil; çünkü ceket hem kadınlar, hem de erkekler açısından ciddi anlamda kurtarıcı olabiliyor bazen! Şahsen ben hem gündüz, hem de gece kombinlerimde ceketlere de yer vermeyi seviyorum.

Reflektörlü Su Geçirmez Çıkabilen Başlıklı Çift Taraflı Fermuarlı Ceket bonprix

 Ne zaman ceket giyeriz?


Ceket modelleri arasında bir hayli çeşit mevcut. Deri ceket, blazer ceket, spor ceket, trençkot diye başlayıp çeşitlemeleri daha da arttırmak mümkün. Seviyoruz ceket giymeyi çünkü. Her kadının dolabında genellikle 1’den fazla ceket bulunur. Ceketin zamanı var mı peki? Sadece belli mevsimlerde ya da belli sıcaklıklarda mı tercih ediyorum ceketleri? Hangi ceketi ne zaman giyerim?


Ceket aslında her mevsim tercih ettiğim bir giysi. Yazı-kışı pek yoktur. Baharda ise ayrı bir severim; çünkü bahar tam da ara mevsim olarak kimsenin ne giyeceğini bilmediği dönemler olduğundan hep bir ekstra olarak çantada, elde ya da sırtta durur.


Şuan tam da kışı bitirip yaza hazırlandığımız şu bahar günlerinde dolabımdaki ceketlere göz kırpıyorum. Mont ve kabanlar için sıcak, yelek, tişört, gömlek için soğuk diye tanımlayabileceğim şu günlerde ceket modelleri benim için her anlamda kurtarıcı oluyor. İlkbahar ve sonbaharda gözde olan ceket, aslında yaz ve kış aylarında da yine dolapların ön sıralarında yer alıyor. Serin yaz akşamlarında kot, deri, keten ya da pamuklu ceketler hem şık olmayı, hem de serinlikten etkilenmemeyi sağlıyor. Kışın ise mont ve kabanların içine de giyilebilen ceketler hem soğuktan daha fazla korunmayı sağlarken, hem de şık kombininizle kıyafetinizi destekliyor.

Fermuarlı Uzun Kolları Ayarlanabilir Yeşil Parka Ceket bonprix


Bahar mevsiminde hangi ceketler tercih edilebilir? 


Baharın bir sıcak, bir soğuk, bir yağmurlu havalarını düşünmek lazım. Zira ne gün ne olacağı pek belli olmuyor. Hadi 5 maddelik küçük bir sıralama yapıp ceketlere yakından bakalım;


Yağmurluk: Gardırobunuzda bir yağmurluk mutlaka olsun. Malum bahar havaları belli olmuyor. Ani bastıran yağmurlarda ıslanıp hasta olmayı kimse istemez. O yüzden bir yağmurluğunuz veya su geçirmez montunuz mutlaka olmalı. En trend modelleri buradan inceleyebilirsiniz.

İtalyan Yakalı Önden İki Cepli Düğmeli Mavi Kot Ceket bonprix


Kot ceket: İşte neredeyse her kadının vazgeçilmez ceket modeli! Kot ceket zamansız bir parça olduğundan her kıyafete uyum gösterebilir, çok değerlidir.


Deri ceket: Şık, seksi, alımlı ve kullanışlı; bunlar deri ceketi tanımlayan en nadide kelimeler. Siyah, kahverengi, pudra; rengini siz seçin; ama bir deri ceketi gardırobunuza mutlaka ekleyin.
Parka: Orta kalınlıkta ve uzun olan bu mont-ceketler, daha maskülen giyinmeyi seven kadınların tercihi. Tişört ve kotla çok yakışır parka. Sade; ama çekici bir üçlü.


Blazer ceket: Boyfriend bol kesim, dar kesim vb. birçok pantolon biçimiyle giyilebilen, son yıllarda moda olmakta son derece haklı blazer ceketler, bahar için de çok iyi seçenektir. Kolları kıvırıp içine bir gömlek ya da tişörtle kombinleyebilir, baharın hafif serinliğini rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Son Moda Rahat Kesim Çiçek Desenli Bluzon Ceket bonprix

Sezonun en trend ceketlerinin yer aldığı bonprix mağazasına göz atmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder