29 Eylül 2016 Perşembe

Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nedir? 

Cildin dış kaynaklı her türlü etkiden korunmasını sağlayan, aynı zamanda kaygan yapısının da var olmasına yarayan “sebum” adı verilen bir salgısı bulunmaktadır. Bu salgı, cilt yüzeyinde yer alan cilt gözenekleri vasıtasıyla üretilip salgılanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu salgılanma durumunun dengesi bozulup normalden daha fazla miktarda sebum üretilme durumu da meydana gelebilmekte ve böylece gözenekler tıkanmaktadır.

Gözeneklerin tıkanmasının ardından burada çeşitli kirler ve bakteriler de birikmekte olacağından bu durumun son aşamasında cilt yüzeyinde sivilceler meydana gelmektedir.

Bu problemle her ne kadar ergenlik döneminde sıklıkla karşılaşıldığı düşünülse de, aslında hem kadınların hem de erkeklerin ister ergenlik çağında olsun istenirse de yetişkin yaşlarda olsun sivilce problemi yaşamaları mümkün olabilmektedir. Kişilerin genel anlamda sivilce sorunlarıyla ergenlik çağında karşılaşmalarının ana sebebi, metabolizmaların bu dönemde hormonal dengeyi oturtmaya çalışırken yağ dengesini ayarlamayabiliyor olmasıdır.

Bu sebepten ötürü çıkan sivilcelerin ergenlik döneminin atlatılmasıyla birlikte genel olarak bir sorun halinden çıktığı görülmektedir. Ancak bu sefer de cilt üzerinde kalan sivilce izleri ve sivilce lekeleri bireyleri rahatsız eden problemler olarak devam etmektedir. Ayrıca cildi normal şartlarda da yağlı bir yapıya sahip olan bireyler, ömür boyu sivilce problemleriyle ve dolayısıyla sivilce lekelenmeleriyle uğraşmak zorunda kalabilmektedirler.

Bu tip sorunlarla karşı karşıya kalan kişilerin sıklıkla sivilce izleri nasıl geçer, sivilce nasıl geçer doğal yöntemler, sivilce nasıl kapatılır, sivilce nasıl geçer 1 günde veya sivilce nasıl geçer doğal yöntemler gibi ana başlıkları derinlemesine araştırdıkları görülmüştür.

Araştırılan bu konu başlıklarının ardından varılan ortak sonuç, sivilcenin ve sivilce izlerinin geçirilebilmesinin en doğal yöntemleri olarak bitkisel ürünlerle yapılacak doğal sivilce maskelerinin denenmesi şeklinde bir sonuca varılmaktadır. Üstelik sivilce nasıl geçer evde deneyimlendikçe hem maddi olarak hem de manevi olarak kişi kendisini daha sağlıklı ve mutlu hissedebilmektedir.

Yüzdeki sivilceler nasıl geçer? 

Başta yüz bölgenizdeki sivilceler olmak üzere, vücudunuzda sivilce çıkabilen omuz, boyun, sırt vb. Bölgeleriniz için de ilk yapmanız gereken şey cildinizi her zaman kirden arındırarak temiz tutmanızdır. Bunun için sivilce nasıl geçer bitkisel çözüm konusunda bireylerin kullanımına sunulan doğal içerikli sabunları ya da cilt temizleyici ürünleri kullanmanız yeterlidir.

Vücutta çinko değerlerini eksik bırkamak, sivilce oluşması için oldukça müsait bir ortam yaratmaktadır. Bu nedenle çinko değerleri açısından yüksek olan sebzelerden ve kuru yemişlerden tüketmek bu problemin önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

Piyasada sivilce önleyici ilaç adı altında satılan ürünlerin içeriğinde “salisilit asit” bulunmaktadır. Ancak bu içerik normal şartlarda çileğin içerisinde de bol miktarda var olduğundan bu nedenle kozmetik kremler kullanmak yerine bol bol taze çilek tüketiminin tercih edilmesi önerilmektedir.





Sivilce izleri nasıl geçer? 

Sivilce izlerinin geçirilebilmesi adına piyasada en çok kullanılan doğal yöntemler ise şu şekilde örneklenebilmektedir;

Kuru maya maskesi : Bir paket miktarındaki kuru mayayı çeyrek bardak miktarında suyla karıştırarak krem kıvamına getirdikten sonra yüze sürüp 20 dakika boyunca yüzde kuruması beklenmelidir. Bu süreçten sonra yüz ılık suyla durulanır ve haftada 1 kez uygulanması yeterli görülür.

Limon maskesi : Bir yarım limonun suyu sıkıldıktan sonra içerisine bir yemek kaşığı miktarında şekeri karıştırıp iyice çırptıktan sonra, bu karışımla bütün cildinizi ovalayarak temizlemeniz ve en fazla 15 dakikadan sonra limonun asidik etkisinden olumsuz etkilenmemek adına yüzünüzü yıkamanız yeterli olacaktır.

Elma sirkesi maskesi : Kaynamış haldeki bir litrelik suyun içerisinde bir çay barsağı miktarındaki elma sirkesi eklendikten sonra biraz daha kaynatıp bu suyu biraz dinlendirmeye bırakın. 1-2 dakika geçtiktan sonra bu suyun buharını yüzünüze 10 dakika boyunca nüfuz ettirin. Bu işlem sırasında başınızın üzerine hafif bir havlu örterek dışarıyla hava temasında bulunmamaya özen gösterin.
  
Kaynak : www.cilt.net/sivilce-nasil-gecer/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder