21 Temmuz 2016 Perşembe

Hamilelik Döneminde Tatlı Kriziyle Baş Etmenin Yolları

Birçoğumuz için hamilelik dönemi, hormonal sorunlar ve vücudun değişime uğraması sebebiyle çok zor geçer. Bu zorlu dönemi rahat geçirebilmek için gerekli bilgiye sahip olursak, bedensel ve ruhsal olarak daha az zararla atlatabiliriz.

Biz ne kadar mutlu ve rahat bir hamilelik dönemi geçirirsek, bebeğimizin de gelişimine faydalı oluruz. Gebelik sürecimizi rahat geçirmek için düzenli, kaliteli uyku ve kendimizi rahat hissedeceğimiz iç ve dış giyimimiz önemlidir. Beslenme şeklimize de özen göstermemiz gerekir. Zaten normal zamanda kilolarımızdan şikâyet ediyoruz. Hamilelik döneminde de çift canlısın ye gitsin diyenlerde çevremizden eksik olmuyor. Bizde etkileniyoruz maalesef. Aş ermelerde cabası.

Hamilelik sonrasında da alınan kiloları verme derdine düşüyoruz. Aslında doğru karar hamilelik döneminde, bebeğimizin yediklerimizden beslendiğinin bilincinde olarak, bunu düşünerek hareket etmek ve sağlıklı beslenmek. Hem kendimize, hem de bebeğimize zararı dokunabilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmak.

Peki, normal zamanda tatlı krizine sahip olan bünyemize hamilelik döneminde nasıl söz geçireceğiz? Krizlerle nasıl baş edeceğiz? Aşırı şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketmek bize ve bebeğimize faydalı değil hatta zararlı olabilir ve bize kilo aldırabilir. Bende hamilelik döneminde, tatlı krizleri ile baş etmekte çok zorlandım. Çikolata, baklava, pastalar, şerbetli tatlılar kafamda döndü durdu. Zaman zaman tatlı krizimle baş edemedim. Aş eriyorum, ben çift canlıyım diye kendimi tutamadığım zamanlar oldu.

Fakat bu mücadeleden çoğu zaman bunaldım ve rahatlıkla yiyebileceğim, bebeğimi de besleyecek sağlıklı tatlıların peşine düştüm. Bu yüzden şerbetli, bol kalorili tatlılar yerine puding, sütlaç, dondurma gibi hafif tatlıları tüketmeliyiz. Böylelikle, bebeğimiz içinde gerekli vitaminler ile kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum gibi mineralleri almış oluruz.

Sütlü tatlılara yönelince de internette yemek tariflerinin olduğu bir sitede etimek tatlısı tarifi keşfettim. Yapımı kolay, sağlıklı malzemeler kullanılıyor ve lezzetli. Tuzsuz etimek dilimlerinin arasına koyarak, kat kat döşediğimiz cevizli elma püresi, muhallebi, krem şanti üçlemesi ortaya nefis bir tatlı çıkartıyor. Tatlı krizlerini lezzetli ve sağlıklı bir tatlıyla atlatmak isteyenler kesinlikle denemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder