11 Haziran 2017 Pazar

Barselona’da İçinden Çıkmak İstemeyeceğiniz Restoranlar

Dünyanın en modern metropollerinden biri olan Barselona’da yeme içme turuna çıkmaya hazır mısınız? Barselona gezinizi taçlandıracağınız birbirinden şık, güzel ve tematik restoranları sizler için derledik. 1920’lerin otantik havasından, günümüz teknolojilerini kullanan ultra lüks restoranlara kadar baştan sona bir Barselona turu yapacağız. En güzel önerileri Gez Beğen ekibinden aldık. Size de okumak düşüyor. 

 · Arabia
Barselona’nın en ünlü tematik restoranlarından biri olan Arabia’da Arap kültürünü deneyimleyeceksiniz. Arap gecelerinin cazibesini canlandıran büyülü halılar, Fas fenerleri, develer ve dansözlerle bol eğlenceli bir gece geçirmeye hazır olun. Shisha adındaki Arap çayı için ya da datajinin tadına bakın. Her şeyden biraz denemek isteyen ziyaretçiler için set menüler de bulunuyor ve oldukça ucuz. 


· Kahala Tiki Bar
Kahala, Barselona'daki özenle tasarlanmış en dekoratif barlardan biri ve ilginç tropik lezzetleri ile ünlü. Sizi Barselona’dan alıp Hawaii’ye ışınlayacak olan Kahala Tiki Bar’da buz gibi meyve kokteylleri ile serinleyebilir ve egzotik müzikler eşliğinde doyasıya eğlenebilirsiniz. 


· El Bosc de les Fades
Şehrin en büyüleyici tematik barlarından biri olan El Bosc de les Fades, sizleri 'Fairies of the Forest' ı peri masalı fantezisine götürecek. Ağaçlar ve sarmaşıklar arasında oturup lezzetli kokteylleri yudumlayın ya da İspanya mutfağının vazgeçilmezi tapas atıştırmalıklarından tadın. Barın iç mekanında mistik bir ambiyans uyandırmak için kelebekler, fenerler ve bitkilerle dolu gizli bir mağara havası verilmiş. Aniden ışıkların sönerek, gök gürültüsünün başladığını gördüğünüzde, bardanbaşka bir dünyaya ışınlanacaksınız.Böylesine ilginç bir deneyimi yaşamak için hemen şimdi Barselona turuna katılmanız yeterli! 


· Manchester Bar
Kuzey İngiltere'nin adını taşıyan iki tematik bardan biri olan Manchester Bar, Barselona’da en çok ziyaretçi çeken barlar arasında bulunuyor. Yerel sanatçıların resimleri, eski binalar ve manzaralar duvarları süslüyor. Joy Division, Oasis ve The Smiths gibi grupların müziği ile ortam daha da şenleniyor. Barselona’da İngiltere rüzgarları estiren Manchester Bar’a uğramadan turunuzu sonlandırmayın. 


· Betty Ford's Bar
Kaliforniya rehabilitasyon ve detoks merkezinin adını taşıyan Betty Ford’s Bar, Barselona'nın en çok konuşulan barlarından biri. İlginç tasarımlı iç mekanı ve 1950'lerin havası, çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Özel tarifli kokteyllerin geniş menüsü ile tanınan Betty Ford, çoğunlukla Barselona'daki burger menüleri ile birlikte sunuluyor ve aynı zamanda vejetaryen seçenekleri de sunuyor. 


· Bernie's Diner Grill
Şehrin tam kalbinde bulunan bu klasik Amerikan lokantası, sizlere 1950'lerin nostaljik havasını yaşatacak. Göz alıcı kıpkırmızı kanepeler, eksantrikmüzik kutuları ve doyurucu burgerleri ile ünlü bu
otantik Amerikan restoranına mutlaka uğramalısınız. Bir restoran ne kadar Amerikan rüyasını yaşatabilir ki demeden önce bu Bernie’s Diner Grill’e gelmenizi öneriyoruz. 


· Tickets
Dünyadaki en ünlü şeflerden birine ev sahipliği yapan Tickets, avokado ve yengeç cannelloni (içi boş silindir şeklindeki bir makarna çeşidi), tapas ve manchego (bir çeşit İspanyol peyniri) serisinde en özgün ve yaratıcı alternatifler sunan yenilikçi bir restoran. Restoranın tematik olmasının nedeni ise fantastik gastronomi teknikleri, sirk ve tiyatrodan esinlenerek tasarlanan iç mekanı ve dekoru. İsminden de anlaşıldığı gibi restoranın içerisinde bir bilet gişesi, kırmızı kadife ip, büyük sirk çadırı bulunuyor ve capcanlı atmosferi ile misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. 


· Ice Barcelona
Buz dolu bir bara gitmeden önce yanınıza alacağınız 3 şey sorusuna cevaplayıp uyguladıktan sonra gönül rahatlığıyla Barselona’nın en popüler barı Ice Barcelona’ya gidebilirsiniz. Bir yandan tir tir titrerken diğer yandan içinizi ısıtacak sıcak kokteyller tadacaksınız. Mekanın aydınlatması, o günün etkinliğine veya sahne alacak grup/şarkıcıya göre değişiyor. Mesela blues müzikler çaldığında Kuzey Işıkları teması yaratılarak aydınlatmada morun açık renk tonları ce yeşiller kullanılıyor. Denize nazır terası olan barın konumu da oldukça iyi. 


· Gatsby Barcelona
Barselona gezinize kelimenin tam anlamıyla damga vuracak Gatsby Barcelona, sizi zamanda yolculuğa çıkaracak. Şöyle bir geçmişe gidip, 1920'lerden kalma bu barla tarihteki en heyecan verici ve devrimci yıllardan birine şahit olun. Caz, blues, enfes kokteyller ve çok daha fazlası Gatsby Barcelona’da sizleri bekliyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder