26 Temmuz 2017 Çarşamba

Yaz Aylarının Vazgeçilmezleri Soğuk Tatlılar

Eğer kış aylarında olsaydık size şimdi fırından yeni çıkmış sıcak bir kekin, damaklarda kalan muhteşem tadından bahsediyor olurdum. Oysa bu kavurucu yaz mevsiminde sıcak tatlardan ziyade; buz gibi lezzetlere daha fazla ihtiyacımız var. Peki kekin en muhteşem ve lezzetli hali ile tanışmaya hazır mısınız? Dışarıda yüksek paralar verip yediğiniz Frambuazlı Cheesecake, evde bulunan malzemeler ile rahatça yapabileceğiniz bir hale dönüştü. Eğer siz de benim gibi özellikle yaz aylarında soğuk bir atıştırmalığa ihtiyaç duyuyorsanız; kek tarifleri arasından belki de en lezzetlilerinden biri Frambuazlı Cheesecake ile dolabınızı zenginleştirebilirsiniz. Sadece bu tarifi değil, aradığınız ve bilmediğiniz birçok tarife ulaşabileceğiniz Lezzet.com adresine girerek; her gün için farklı bir tarife kavuşabilmeniz mümkün.


Frambuazlı Soğuk Cheesecake Tarifi
  
Malzemeler:

 Tabanı İçin:
● 250 gram un
● 200 gram soğuk tereyağı
● 100 gram toz şeker
● 1-2 damla vanilya esansı

Kreması İçin:
● 400 gram labne peyniri
● 400 gram krema
● 200 gram toz şeker
● 1 su bardağı kadar frambuaz
● 6 yaprak jelatin

Süslemesi için:
● File Antep fıstığı
● Frambuaz

Yapılışı:
● Tabanını hazırlamak için un, toz şeker, vanilya esansı ve soğuk tereyağını kum gibi olana dek robot yardımı ile karıştırın.
● Yağlı kâğıt serili kelepçeli bir kalıp seçerek içine hazırladığınız bu karışımı bastırarak yayın.
● Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif kahverengi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
● Kremasını hazırlamak için, kremayı, mikserin en yüksek devrinde iyice kabarana dek çırpın. Elde ettiğiniz karışımdan yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun.
● Başka bir kap içerisinde toz şeker, frambuaz ve labne peynirini çırpıp kalan kremaya ekleyin.
● Jelatinleri buzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar bekletin
● Yumuşayan jelatinleri benmari usulü eriterek ılınması için bir kenarda bekletin.
● Oda sıcaklığına ulaşan jelatinleri kremalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
● Elde ettiğiniz karışımı soğuyan cheesecake tabanının üzerine dökerek düzleştirin.
● Cheesecake’inizi donması için dondurucuya koyarak 1 saat kadar bekletin.
● Servis yapmadan 20 dakika önce çıkartarak kalıptan çıkartın
● Üzerine buzdolabında bekletmiş olduğunuz kremayı yayın
● Frambuaz ve Antep fıstığı ile süsleyerek sunuma hazır hale getirin.
● Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder